Uvjerljivi CV

Vaša radna biografija (CV) ima manje od 30 sekundi vremena da ubijedi poslodavca. Je li napravljen tako da ga će ga ubijediti? 

Zašto vam je potrebna dobra, uvjerljiva radna biografija?
Poslodavci, osim vaše radne biografije, dobijaju još na desetine, stotine radnih biografija drugih kandidata. Zato što nemaju vremena za pregled svake, uzimaju samo po nekoliko sekundi. Ako vaša radna biografija nije pripremljena tako da uključuje upravo to što zanima poslodavca, onda će završiti u “fascikli”, a vi ćete ostati bez intervjua i posljedično posla.

Znate li što želi vidjeti poslodavac u vašem CV-u?
Svaki poslodavac ima u glavi sliku idealnog kandidata. Iz gomile prijava za posao, koje dobije, hoće brzim pregledom da izabere one kandidate, koji odgovaraju njegovom viđenju idelnog kandidata. Ako vaš CV nije sačinjen tako da odgovara toj slici, onda praktično nemate mogućnosti da dobijete to radno mjesto, uprkos tome da ste, inače, odličan kandidat za njih.

Zašto vam se isplati da vam CV napišemo mi?
Vaš CV mora biti napisan tako da vas predstavi kao rješenje – rješenje problema, koje ima poslodavac usljed slobodnog radnog mjesta. U agenciji pregledamo na hiljade CV-a i uočavamo da u njima nedostaju ključni elementi, a to su baš elementi, koji ubjeđuju. Tražioci posla se, često, u CV-u predstavljaju kao egoisti, u njemu se bave sami sobom, umjesto da se bave problemom poslodavca i da se predstave kao rješenje tog problema.
Mi se svakodnevno srijećemo sa stotinama poslodavaca i tačno znamo što žele vidjeti u CV-u. Vaš ćemo napraviti tako da je zanimljiv poslodavcu i da mu pokaže upravo to, što želi saznati o vama. Koristimo pravi jezik predstavljanja, pravu dužinu CV-a, pravu prezentaciju vas kao dobrog kandidata. Izbacimo sve informacije koje vam mogu škoditi, dodamo podatke o vama, kojih se sami ne bi sjetili, ali su često ključni za uspješnu prijavu za radno mjesto.

Kako za vas pravimo profesionalan CV?
Prikupimo podatke o vama
Za dobar CV moramo o vama znati što više. Zato vam prije pripreme CV-a pošaljemo poseban upitnik, koji nam potom pošljete nazad ispunjenog.

Lično komuniciramo sa vama
Nakon dobijanja informacija o vama, proučimo i odredimo pitanja, na koja su nam potrebni odgovori za pripremu dobrog CV-a. Zatim se dogovorimo za jednosatni susret, na kojem zajedno odgovorimo na ta pitanja.

Napišemo vaš CV
CV napišemo i estetski oblikujemo tako da je privlačan na pogled, te vas predstavlja na način koji se sviđa poslodavcu.

Da li vam se profesionalni CV isplati?
Recimo da će vaša plata na sljedećem radnom mjestu biti 700 eura. Ako zbog profesionalnog CV-a nađete posao samo dva dana prije, jedino onda ste profitirali. CV ćemo vam napraviti tako da ćete imati više mogućnosti za prvi intervju – ako više intervjua imate, veća je mogućnost da dobijete posao.

Želite li poboljšati vaše mogućnosti za brzo zapošljavanje?
Onda vam je potrebno još i profesionalno pripremljeno pismo! Zašto? Dobro spremno pismo u nekoliko redova kaže o vama tačno to što poslodavca zanima. Namjena spremnog pisma je probuditi pažnju, s njim poslodavca doslovno prisilite da vašu prijavu pročita do kraja. U pitanju je nepogrešivo oruđe za traženje posla, što je takođe jedinstveno za svako radno mjesto za koje se prijavljujete. Zato ćemo vam ga pripremiti tako da će sadržati neophodne informacije o vama, a takođe ga možete prilagoditi radnom mjestu na koje se prijavljujete.

Naručivanje vašeg profesionalnog CV-a preko kontakt stranice!


Nazad